Downloaden

Geplaatst op: 05-01-2015

Lang niet alle goed beoordeelde series en films komen uit in Nederland. Daarbij zijn de prijzen waarvoor ze verkocht worden lang niet altijd zo interessant voor de filmliefhebber. Dit is een van de redenen waarvoor het downloaden steeds vaker voorkomt in Nederland. Het geeft de persoon de mogelijk gratis te beschikken over een film of een serie, en het biedt daarnaast ook gemak. Je kunt namelijk gemakkelijk bij je thuis op de bank je favoriete serie kijken of een spannende film. Je hoeft niet meer je deur uit om uiteindelijk in een volle bioscoopzaal te zitten

Hoe download je?

Het downloaden van een film of serie kan op diverse manieren. Een van deze manieren is rechtstreeks via de website van aanbieders als Netflix. Deze vorm van downloaden wordt ook wel streamen genoemd. Je ziet tijdens het downloaden al het beeld. Dit vereist wel een goede internetverbinding, omdat het beeld anders continu haperingen vertoond. Voor internet abonnementen te vergelijken kijkt u bv op Nederlandbreedbandland.nl. Als je via de smartphone wil kijken kun je ook mobiele abonnementen vergelijken op Foontje.nl. Daarnaast kan men ook via een internetpagina downloaden. Dit is echter niet een erg veilige manier voor je computer, doordat bij deze download men vaak verplicht is een download programma erbij te downloaden. Een laatste manier is via torrentwebsites. Op een torrentwebsites staan enkel en alleen torrents die je kunt downloaden naar een bepaald systeem. Dit systeem is in veel gevallen het veilige en gebruiksvriendelijke systeem genaamd Vuze.

Niet meer toegestaan

Sinds de uitspraak van het gerechtshof in 2014 is het voor men niet meer toegestaan om bestanden te downloaden of te verspreiden. Het is enkel nog toestaan bij websites waarbij de gebruikers dient te betalen. Op het verbreken van deze regeling staat een flinke straf.