Wat zijn films?

Een film is voor ons een beeld die voor onze ogen wordt afgespeeld. Dit beeld bestaat uit verschillende individuele foto's die razendsnel achter elkaar worden afgespeeld. Hierdoor lijkt het op ons netvlies dat we een vloeiend beeld zien. Per seconde zijn er minimaal 15 foto's die een beeld maken. De films worden gemaakt onder leiding van een regisseur. Een regisseur zorgt er niet alleen voor dat de opnames goed verlopen. Nee, deze zorgt ook voor een origineel script zodat deze vele kijkers kan amuseren met zijn film. Hoe leuker de film, hoe meer kans deze wordt opgenomen in het assortiment van een bioscoop, hoe meer bezoekers deze trekt en hoe meer dvd's van deze films worden verkocht. Daarnaast bestaat ook nog de mogelijkheid dat deze in het assortiment van een televisie provider terecht komt die de film ook tegen betaling beschikbaar stelt.

De geschiedenis van films

Het woord film verwijst naar de celluoidstrip waar in het verleden films op werden opgeslagen. Deze manier ontstond in de 2e helft van de 19e eeuw. De eerste film was echter uitgekomen op 22 maart in 1895 onder leiding van de Franse gebroeders Lumière. De film was in Parijs gemaakt en werd La sortie des usines genoemd. Na deze film ging het vrij snel in de filmindustrie. De eerste Nederlandse film kwam ongeveer een jaar later uit. Deze werd veelal uitgezonden in kermistenten aangezien in die film veel werk werd verricht door acrobaten.

Animatiefilms

Naast de originele films worden de laatste jaren ook veel animatiefilms gemaakt. Dit zijn films waar geen acteurs in spelen, maar getekende figuren of levenloze materie. Dit is een speciale techniek die dit mogelijk maakt, deze techniek noemt men enkelbeeldtechniek, Dat betekent dat deze film beeld voor beeld wordt opgenomen. Uiteindelijk worden deze in een snel tempo achter elkaar afgespeeld zodat de kijker een vloeiend beeld krijgt. Een seconde beeld bestaat uit ongeveer 12 foto's.